240 Turboprojekt

Under förra året var jag på jakt efter en schysst 242’a. Men antingen vart dem sålda eller så var dem inget att ha när man kikade närmare. Men så en sen kväll dök det upp en 244 -90 omreggad med en B230FK inom vettigt avstånd för rimliga pengar. Efter en provtur så var det inget att diskutera. Sen har det under vintern gjort en hel del.

Under huven har det bytts slangar, kylare och gjort en grundlig service. Sänkfjädrar + Bilstein B6 stötdämpare har hittat på plats. Fjäderben, kränghämmare och bärarmar har blästrats och lackats. Diverse el har dragit om och 940 elfläkten som satt på vid köpet har bytts mot en egentillverkad fläktkåpa med en SPAL 382mm fläkt.

Men tyvärr har det inte blivit så mycket åkt som jag hade velat och tänkt i år, men det är som det är. Får ladda upp i vinter inför nästa år istället. Har ingen fast plan för vintern än så länge. Förutom att det måste i en stereo och så lär jag skaffa däck till dem nya fälgarna jag köpte. Eiker / Polaris är i princip det snyggaste man kan ha på en rwd-volvo. Men så vart jag erbjuden dessa stöddiga Compomotive CX600 16″ och kunde inte stå emot. Kommer bli trångt i hjulhusen bak men sjukt läckert hoppas jag!

Vill man läsa mer om vad som gjorts och vad som är på väg att hända så är det enklast att följa min tråd på garaget.org