EM i dragracing på Tierp Arena

Arenan

Vart en lång dag på Tierp Arena igår. Massor av folk och perfekt väder. Solen värmde upp banan och vinden höll luften sval vilket märktes då många slog personbästa och det vart även 5(?) nya EM-rekord.

Jag var ner 2011 och då kostade det 800:- för en biljett om man köpte den på plats som jag gjorde då, förköp var dock billigare. Men nu var det samma pris oavsett om man köpte i luckan eller på nätet och dessutom hade man sänkt priset till 550:-. Helt klart ett steg i rätt riktning. Tierp har ju annars varit kända för att vara för dyra på inträde, men nu kanske det kan bli ändring på det.

Tyvärr vart det stora förseningar på grund av dem ständiga saneringarna. Det vart ovanligt många och ett par riktigt långa. Speciellt en under TF-kvalet på kvällningen där det vart sanering av 300 meter på båda sidor av banan.

Tierp start

Passade på att följa med Niclas Johansson som tävlar i Super Street Bike och ta bilder av hans framfart i kvalet och framförallt elimineringen. Det innebar ju att jag fick ett SA-pass och tillträde till startområdet vilket var kul. Det hade dock varit ännu fränare att gå ut ur tunneln och ta bilden ovan om den klassen inte hade fått köra på kvällningen efter att i princip all publik åkt…

niclastierp

Efter en lång väntan med många bud om och när dem skulle köra så kom till slut budet att det var dags att klä på sig och åka upp till starten. Det vart en lite stökig repa som slutade med stressmek med kopplingen. Det var inte mycket mer än att teamet hann klart med hojen innan det kom bud att nästa runda i elimineringen skulle börja. Det var bara att gilla läget och ta oss upp till starten igen. Belöningen för slitet mellan reporna vart vinst och avancemang till semifinal. Nåddes idag av beskedet att han slutat som 4’a men att man har mer att ta ut ur hojen.

mobilen 017

Även utanför själva banan fanns det en hel del att titta på. På finbilsparkeringen blandades det friskt mellan nytt och gammalt och där fanns det en hel del godbitar. Sen är det ju alltid intressant att kika runt i depåområdet. Och så länge man inte ”tittar med händerna” eller stör folk som håller på och skruvar så är teamen i regel väldigt tillmötesgående och svarar på frågor eller om man vill ta en närmare titt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *