EM i Tierp

Publik

I helgen var det dags igen, dragracing EM-deltävling i Tierp. Solen sken och det var mycket folk. Tangerat publikrekord på 28.000 besökare under helgen vilket får anses som fantastiskt. Nu var jag bara ner på söndagen, men det var bra med folk även då. Kan känna lite att jag ångrar att jag inte åkte ner både lördag och söndag samtidigt som jag med flera var inne på linjen att hade 2-dagarsbiljetterna varit billigare så hade vi varit där båda dagarna.

Top Fuel

Kan utan omsvep erkänna att jag till stor del åker för att uppleva Top Fuel. Motorsport som fysisk upplevelse kan man väl sammanfatta det för er som ännu inte upplevt detta spektakel. Man känner vibrationerna i läktarna när spjällen öppnas och ljudet är överväldigande. Dock alltid lika roligt att titta på folk som inte riktigt är beredda. Under däckvärmningen så låter dem ju inte mycket värre än vissa andra klasser. Men när den gröna lampan tänds… Det går inte att förklara, utan mitt råd till er är att se till att uppleva det!

EM Tierp

Bra väder brukar innebära bra tider, och denna tävling var inte annorlunda. Det slogs både ett världsrekord och fyra europarekord. Fast det är egentligen inte hela sanningen då några rekord skrevs om ett par gånger under helgen. Synd bara att Anitas bil i TF-finalen inte startade som den skulle. Hade den gjort det och hon hade kunnat värma ordentligt vette fasen om inte tidtagningen hade stannat på 3,9X och Nataas hade fått nåt rejält att bita i.

Depå

Och åker ni iväg och kikar så kom ihåg att gå runt och kika i depån. Det kan vara lika intressant som att kika på det som händer på banan. Vill man ha en souvenir så brukar dem större teamen ha ”skrotlådor” där man kan köpa ventiler, kolvar, vevstakar och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *