Racetrack Racing på Mantorp

Mantorp Park

Fick ju en upplevelse från LiveIt i 30-års present. Av olika anledningar så har det inte blivit av förens igår. Färden ner till Mantorp Park gick bra även om det en bit i Uppland vart lite lägre tempo pga nattens snöfall.

Megane RS

Resan ner gick bra men väl på plats vart det lite förvirring. På ”kallelsen” så stog det att man skulle till bandepån, men i verkligheten skulle man anmäla sig på bankontoret först. Ingen stor grej såklart, men ändå… Dem flesta verkade missa den lilla detaljen. Med det avklarat så vart det att gå runt och kolla lite och njuta av höstsolen.

Megane i pitlane

Till slut så hade alla anlänt och teoridelen började med lite praktiska saker och lite vad man skulle tänka på ute på banan.  Efter det så vart det 3 varv på banan där instruktörerna förklarade och visade mer i detalj vart man skulle bromsa och hur man skulle placera sig på banan. Instruktörerna Linus och Micke var väldigt trevliga och tillmötesgående och pratade gärna om bilar och racing. Bilen som skulle användas var en Renault Mégane RS Red Bull edition.

På banan

Sen var det till slut dags att gå från teori till praktik. En instruktör låg före på nästa hela första varvet och visade spår och drog upp lite tempo innan han vek in i depån och man fick klara sig själv. Och den lilla rackaren till Renault visade vara en riktigt rolig sak. Fint grepp mot asfalten, bra bromsar och helt klart pigg med sina 265 hk. Det som kanske imponerar mest var hur neutral den var. FWD brukar ju lida av understyrning och momentstyrning, men inga såna tendenser märktes. Det förvånar mig inte att det är den snabbaste fwd-bilen runt Nürnburgring.

Men som allt roligt så tog det slut för tidigt. efter 6 varv var det dags att gå in i depån och lämna över bilen till nästa förare. Visst var det väldigt roligt, men med tanke på att det tog 5 timmar enkel resa och vad det kostar så hade några varv till gjort att man känt att det varit mer valuta för pengarna. Men slutsatsen är att allt kan man inte riktigt mäta i pengar, och det var riktigt kul och jag skulle kunna tänka mig att göra något liknande igen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *